Дафинка Нинова е новият председател на общинската организация на БСП във Враца. Преди минути завърши тайното гласуване, което се проведе в големия салон на Народно читалище „Развитие 1869“. За нея гласуваха 87 души, докато за опонента й Ивайло Лилов  67, пише „Конкурент“.

180 делегати от 42 първични партийни организации от Враца и околните села присъстваха на форума. За важността на избора може да се съди по факта, че гости на конференцията бяха двама от най-сериозните кандидати да оглавят партията – настоящият лидер Корнелия Нинова и претендентът Кирил Добрев.За първи път от месеци насам пък местните червени депутати – Николай Иванов и Анастас Попдимитров, бяха отново заедно – в президиума на конференцията.

Очаквано и прогнозирано се развиха събитията на общинската конференция – до решителното гласуване останаха двама. Областният лидер Иво Лилов, който има подкрепата на висшето партийно ръководство и се ползва с протекциите на Попдимитров, и Дафинка Нинова, която е номинация на другото крило в партията.

Минути преди вота кандидатите бяха трима, но бившият общински съветник Иван Иванов се оттегли и поиска гласовете в негова подкрепа да отидат за Лилов.