Превърналата се в малолитражка bTV за пореден път се опита да сътвори голяма манипулация и да създаде напрежение около напрегнатата ситуация в държавата. 

Миналата неделя водещият на “120 минути” Светльо Иванов си взе довиждане със зрителите до есента, до септември. Днес, извънредно, без да е обявявано предварително, без да го има в програмната схема, предаването отново се излъчва, а в него Ренета Инджова е инсталирана да нагнетява напрежение.

Служителите в медията даже не са успели да се организират, заради това от няколко минути въртят автореклами.

Припомняме, че в края на миналата седмица едно от знаковите лица на телевизията Канна Рачева направи грандиозна издънка, когато в централната емисия новини репортерката бе включена секунди по-рано в ефир и точно тогава тя несъзнателно призна по какъв сценарий "медията отразява“ протестите в страната и чужбина.

Междувременно приближеният до бегълците от правосъдието Цветан Василев и Васил Божков - Явор Дачков, направи поредното внушение, като директно обвини "Пирогов", че спестява информация за инцидента с Ренета Инджова.

"Ето как работи лумпенската логика на феновете по време на битка: Лекарите от Пирогов, на които пляскахме всяка вечер от балконите, лъжат за Ренета Инждова, която (според медиите) е пребита от трима нападатели пред дома си вчера, после блъсната от един, а на края паднала вкъщи, и подправят амбулаторния ѝ картон, защото са купени от ГЕРБ и злодеи сами по себе си.

Лекарите от Пирогов са изроди и лъжци, а Инджова свята жена, която е пребита, защото е държала пламенна реч срещу ГЕРБ на митинг. Това е логиката на хората, които не искат да мислят с главата си, а се държат като лумпени на мач. Впрочем Борисов назначи Ренета Инджова за шеф на НСИ и бе принуден да я уволни, защото жената си тръгваше по обяд и не се връщаше на работа. Какво да каже човек за тази българска гламава логика освен да я трие от съзнанието и стената си", написа в социалната мрежа журналистът.

Твърденията му са, меко казано, смехотворни, защото буквално преди минути от МВР излязоха с официална информация, която гласи, че не са установени свидетели и очевидци на мистериозното деяние, свързано с Инджова.