Най-голямата верига частни лечебни заведения в страната, част от групата на "Булфарма" – УМБАЛ "Софиямед", УМБАЛ "Пълмед"-гр.Пловдив, УМБАЛ "Здраве"-гр.Пазарджик, МБАЛ "Здраве"-гр.Велинград, МБАЛ "Проф.Д.Ранев"-гр.Пещера, МБАЛ "Бургасмед" и сайтът "Правен свят" стартират кампания за изследване на българските магистрати и съдебни служители за новия коронавирус COVID-19.

Тестовете, с които ще бъдат осъществени изследванията, са дарение от собственика на лечебните заведения д-р Михаил Тиков.


Във времена на разрастваща се пандемия по света и у нас, в условията на извънредно положение, българските съдии, прокурори и следователи, както и съдебните служители, трябва да продължат да изпълняват конституционните си правомощия, като осигурят нормално функциониране на правосъдието в услуга на българските граждани.

За да бъде гарантирано здравето на работещите в съдебната система, а и на всички граждани, които в настоящата ситуация имат отношения със съдебната власт, лечебните заведения от групата на "Булфарма" и "Правен свят" ще организират в кратки срокове тестване на възможно най-широк кръг от магистрати и служители на съдебната система.

"Правен свят" ще влезе в контакт с административните ръководители на съдилищата, прокуратурата и следствените служби, за да изготви график за тестуване за COVID-19.

"Правен свят" изразява благодарност към д-р Михаил Тиков за жеста и направеното дарение.

За повече информация пишете ни на имейл - [email protected] - или се обадете на телефон: 0877772602