Почина обичаният от много бургазлии йога учител и психотерапевт Мирослав Рахнев. Тъжната новина съобщи неговата ученичка, която е покрусена от загубата му.

Миро имаше силата да изважда душите на хората от тъмнината и ги води към просветлението. Той караше учениците си да спортуват, да се чувстват здрави и щастливи. Помогнал е на стотици бургазлии в тяхното физическо, ментално и емоционално благоденствие, пише "Флагман".

Рахнев страдаше от много рядък вид рак - Аденокарцином, който лекарите в България са отказваха да лекуват. Въпреки това той не се отказваше.

Близки до учителя бяха организирали благотворителна акция в подкрепа на лечението му в Турция - за втори цикъл от специална химиотерапия, която бе финансово непосилна за него и семейството му.

В помощ на Мирослав Рахнев да пребори коварното заболяване се обединиха треньори, йога учители и танцьори от Бургас, които подготвяха спектакъл от различен вид тренировки, танци и практики. Събитието щеше да бъде на 16 декември в Културен дом НХК.

Заради  злокачествения епителен тумор от жлезист произход лекарите у нас са давали на Миро едва три месеца живот. Въпреки че болестта се е била развила и прогнозите на лекарите да не са били добри, изключителната психологическа нагласа и силна воля на Мирослав Рахнев не го оставиха да бъде сломен.

До последния си дъх той се бореше с рака и нито за миг не оставяше своите последователи в древното учение.