Джипът на Мила Пенкова, съпруга на известния бургаски бизнесмен Рали Пенков, е обявен на публична продан заради дългове, съобщава Флагман.бг.

Фолксвагенът на бизнесдамата, която управлява плажа „Златна рибка“, излиза на публична продан, след като Областна администрация Бургас, се е сдобила с изпълнителен лист за натрупани задължения на фирмата й „Ами Груп Р“ ООД по договора за концесия.

Вероятно става въпрос за концесионни такси по договора за плажа на „Златна рибка“, който „Ами Груп Р“ ООД стопанисва от миналото лято.

Началната цена на возилото е 8667 лева. Вероятно това е само част от задължението. Липсват други публични данни.
Припомняме, че преди няколко години на публична продан бе извадено и жилището на Рали Пенков на бургаската улица „Абоба“. Тогава поводът бе, че Пенков е станал гарант пред ДСК по кредит на друго лице.

Рали Пенков е една от знаковите фигури в бургаския бизнес от началото на демократичните промени. Той е бивш спецполицай, създател на Първа частна милиция. Считан е за изключително митична фигура.

Дълги години Пенков стопанисваше плажа в Обзор, а през 2005 година срещу него бе извършено покушение с цел да бъде убит. Тогава погрешка загинаха съпругата и детето му.

Мила Пенкова е втората жена на Рали Пенков. От нея той има и дете.