29-годишен мъж, закопчан при акция на ОД на МВР-Бургас преди два дни, ще остане в ареста за 72 часа, а впоследствие ще се иска и постоянен арест. Това пише "Флагман".

Георги Македонов е обвинен в разпространение на наркотици, предстои да бъде привлечен под наказателна отговорност по чл.354а, по който го грози лишаване от свобода до 10 години и глоба до 100 хил.лева.

Македонов бе спипан с пико, а ченгета откриха в квартирата му в бургаския кв."Сарафово" нарколаборатория. Георги разполагал всичко необходимо за забъркване на синтетичната дрога - от прекурсори и вещества за производство на пико - червен фосфор, солна киселина, разредител, бутилки йод, до газов котлон, везни, колби и измервател. Готовите дози кътал в стъклени буркани. 


Мярката му за неотклонение ще бъде гледана през уикенда, но предвид събраните доказателства срещу него, се очертава да остане зад решетките.

Георги е наблюдаван известно време от криминалисти. Той е стар познайник на органите на реда. Доскоро е живял в ж.к."Изгрев", където е гравитирал около известна ъндърграунд група.