Десетки автомобили с развети национални знамена поеха на внушително автошествие в Бургас по повод националния празник 3-ти март. Колоната автомобили тръгна от улица „Кайзерна”, премина по бул. „Тодор Александорв” към ж.к. „Меден рудник”, върна се обратно към центъра на града, а в момента се отправя към град Българово, където ще бъде  кулминацията на тържествената проява, пише "Бургасинфо". 
Десетки млади мъже и жени и цели семейства се включиха в патриотичния поход. Сред тях беше и четиригодишната Симонка, която гордо развяваше националното знаме. Инициаторите са облечени в народни носии, а по капаците на колите са залепени стикери с националния трибагреник.

Организатори на мероприятието е придобилият обществена популярност бургазлия Пламен Карашев, фейсбук групата „Шофьори Бургас”, впечатляващо присъствие имат и Hooligans MC и мног будни  бургазлии.Каква всъщност е идеята на шествието? Лошото време сутринта не спря шествието, въпреки че в Бургас валеше проливен дъжд, който заедно с топящия се сняг, е сериозно предизвикателство за шофьорите.
Шествието за 3-ти март почита  паметта на повече от 400 посечени християни в храм "Св.Атанасий" в град Българово.То поставя  началото на една нова традиция- така нареченото от организаторите  Българовското шествие. Малко известен факт е, че няколко дни преди края на Руско-турската война близо до Бургас се разиграва една от най-големите трагедии, известна като „второ Баташко клане”.