С усилване на вятъра днес от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни.

В Североизточна България  и в планините ще има снегонавявания и преспи. До началото на следващата седмица пътуванията ще бъдат опасни и ако не са наложителни, добре е да бъдат отложени.


Опасно много студено време ще има и в планините, с температури по високите места около минус 20 градуса. Времето няма да бъде подходящо за ски.

През нощта срещу събота преваляванията ще отслабват и спират в повечето места, но и в събота все още  е възможно да прехвърча слаб сняг.

Дневните температури в събота ще бъдат отрицателни навсякъде, от минус 8 до минус 3 градуса. Облачността ще бъде променлива, значителна в североизточните райони, където по-късно през деня отново ще завали сняг.

Температурите ще са от минус 11 до минус 5 сутрин, на места до около минус 15.

През нощта срещу неделя над западната половина на страната ще бъде ясно и  по високите полета и затворените котловини ще бъде много студено, с температури и до минус 18, минус 20 градуса.

Без промяна, студено, с променлива облачност, на места - мъгливо, ще остане времето през първите дни на следващата седмица. 
Минималните температури ще бъдат от минус 15, минус 16 до минус 10 градуса, но в местата с ясно време стойностите ще се понижават до минус 20, минус 22 градуса.

Денем ще остава с отрицателна температура. На места в източните райони ще превали съвсем слаб сняг.

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света