Полицаи менте отвлекли Ангел Бончев пред жилищния му блок в софийския кв. "Дървеница" в нощта срещу 22 май. Това обяснявало защо бившият борец и председател на сдружението по мотоциклетизъм се оставил без борба в ръцете на своите похитители, заяви в Ловеч отговорен източник.
Според него лъже-униформените подвели Бончев да отпътува с тях с мотива, че столично РПУ го вика за справка. Ексизпълнителният шеф на ПФК "Литекс" тръгнал с псевдо-ченгетата без да се усъмни в техните думи.
В същото време пред БЛИЦ неговата майка Величка Аврамова обясни избора на единственото й чедо да дари 157 000 евро, събрани от негови приятели за откупуването на Камелия, на фондация "Утре за всеки" с неговата вродена благородност и доброта. "Като знам на колко много хора е помогнал, нямам отговор защо част от приятелите му странят от него днес. Човешкото сърце наистина е загадка", мисли Аврамова.

Тя е в неведение и защо синът й е отстранен от ръководния му пост в ПФК "Литекс". "Не мога да коментирам решението им, но, сам виждате, Ангел колкото и да е добре, поне видимо, му трябва време да се възстанови напълно", каза майката на мъжа, който е сред основните "виновници" т.г. ловешкият футболен клуб до спечели пак Купата на България.
Аврамова призна, че вестта за освобождаването на снаха си е втората радост, която чува от 70 дни насам. Вчера по телефона тя и майката на Камелия си дали взаимно кураж.
"Що за зъл мозък трябва да си, за да огласиш, че Камелия поръчала отвличането на съпруга си или пък, че Ангел не бил вече измежду живите?! Това е непростимо греховно! Помислиха ли тия хора, че Камелия и Ангел имат деца, имат майки... Двамата бяха чудесно семейство и вярвам дълбоко, че прекрасните им отношения ще се върнат пак. Дано лошото да е свършило. Но, само като си помисля в каква държава живеем днес и че имам двама внуци, и ме побиват пак тръпки", настръхва цялата Величка Аврамова.
Тя се видяла с чедото си в Ловеч тези дни. "Не сме говорили кой знае колко. Видях пръстите на лявата му ръка и се разтроих, Ангел също бе под напрежение заради Камелия, така че не ни бе до приказки. Повечето време той даваше смелост на мене и баща си, отколкото ние на него...", не скри Аврамова.
Тя няма представа за ежедневието на сина си днес. Както и какво той мисли за бъдещото си. Вярва обаче, че Ангел ще излезе по-твърд и още по-силен от това съдбовно премеждие. /БЛИЦ