Докараха ми в килията един ром и един осъден за много кражби. И двамата адски много миришеха, а като отиваше ромът в тоалетната, всичко ставаше във фекалии. Така живеех. Преди това двама негови събратя, които доведоха при мен, също воняха и не се траеха. Вкараха ми и един осъден. Аз смятам, че беше подставено лице.
 Това каза в съдебна зала в Пловдив пoлицаят Венцислав Караджов, който е обвинен в убийството на майка си и баща си. Както БЛИЦ съобщи, до момента той отрича да е автор на кървавата екзекуция. 

През цялото време ми обясняваше колко е тежко в затвора и ме караше да си призная за убийството. Извеждат ме сам в карето на разходки, все едно ям деца. Когато имаше свиждане, нарочно викаха жена ми на разпит, за да не може да дойде и да ми донесе храна, допълни той.

Относно твърденията на прокуратурата, че съм бил по време на събитията в дома на родителите си, аз бях на друго място и това се знае. Аз да не съм Батман, че да съм на две места едновременни. Ще накарам адвокатката ми да публикува в интернет всички записи, в които се вижда как родителите ми са ме заплашвали и тормозили. Не съм малоумен, че аз да ги плаша 10 пъти с убийство. Ако съм искал, съм щял да ги застрелям в момент на афект. 

От самото начало наблюдаващия прокурор Стефани Черешарова води разследването тенденциозно срещу мен. Може ли прокурор за лъже и набеждава обвиняемия? Защо не се вземат мерки срещу нея, въпреки, че сме сезирали Инспектората? Използват се методи от времето на Флингстоян, не спря да изригва ченгето. В съда стана ясно още, че отново ще бъде претърсена Гребната база в Пловдив, където се смята, че е  хърлен пистолета, с който са ликвидирани възрастните хора. Има противоречия в разседването, каза още обвиняемият. Един от свидетелите го е видял да хвърля предмет около 18 часа от моста на Гребната в деня на уийството. Според разследващите обаче родителите на полицая са застреляни около 21 часа. След три дни Караджов има право да обжалва ареста си. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ