Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 46-годишната Събка Рашкова, предаде репортер на БЛИЦ.

Дъщерята на ромския барон цар Киро е обвинена за това, че на 24 февруари 2020 г., в Пловдив, без надлежно разрешително е държала, с цел разпространение наркотик в особено големи размери – хероин с общо тегло 2054,68  грама на обща стойност 184 921,20 лева.

По делото е установено, че на 24 февруари 2020 г., Събка Рашкова влязла с лек автомобил „Мерцедес“ от Република Турция в Република България и отседнала в казино в Свиленград.

По-късно се обадила на племенника си Георги Рашков, като му обяснила къде се намира и поискала от него да се срещнат в града и да я върне в Пловдив, където живеела. Лелята обяснила на племенника си , че е употребила лекарства и не е в състояние да управлява автомобила си. Той се съгласил.Около 18,25 часа при полицейска акция на служителите на ОД на МВР – Пловдив мерцедесът, в който на дясната седалка пътувала Събка, бил спрян за проверка край Пловдив, близо до транспортен възел „Войводиново“.

При извършен обиск на обвиняемата под горните дрехи, обвити около тялото й, са били открити и иззети пет пакета, облепени с кафяво тиксо, съдържащи хероин с общо нетно тегло – 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева, както и два броя мобилни телефони „Айфон“.  Тя е заявила, че наркотичните вещества са нейни. 

По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели и др. Срещу Събка е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 28 февруари 2020 г.  

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е от 3 до 12 г. „лишаване от свобода“ и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!