ЧЕЗ отрича да е имало токов срив, който да е предизвикал аварията с парното в София. Това заяви по време на пресконференция Виктор Станчев, главен оперативен директор в "ЧЕЗ Разпределение България", цитиран от "Канал 3".
От дружестовото уточниха, че през последните 4 дни, когато десетки хиляди столичани останаха на студено, не е имало проблеми с електропреносната мрежа в столицата. 

Компанията е научила за проблемите на "Топлофикация София" от медиите. "Никой не ни е търсил за помощ и за съдействие", категоричен бе Виктор Станчев. 
Той допълни, че утре ЧЕЗ ще проведе разговор с ръководството на столичното парно, с цел изясняване на всички въпроси.
"Категорично заявявам, че мрежата е стабилна. С оглед на пробелмите с парното, планираме да увеличим екипите в някои райони, за да не се предизвикват аварии" допълни Виктор Станчев. 

На пресконференцията дружеството отчете, че заради студовете на някои места се очаква януарските сметки да са двойно по-големи спрямо декември. 
ЧЕЗ не се ангажира с конкретна сума относно това с колко точно ще ни набъбне фактурата за ток.  "Въпреки очакваните по-високи сметки за момента няма масови жалби на потребители, както в Пловдив", каза още Виктор Станчев.