Моето предложение е да арестуват бащата на издирвания за убийството Рангел Бизюрев и да не го пускат, докато синът му не се предаде.

Това каза чичото на убития в село Цалапица Димитър - Пейчо Малинов, който заедно с десетки души протестира пред сградата на прокуратурата в Пловдив, предава "Марица".

Жителите на селото са се събрали, за да поискат справедливи наказания за замесените в зверското убийство, както и информация за това как се води разследването и докъде е стигнало издирването на Рангел който избяга в Германия. 

"Протестите няма да спрат. Утре в 19 часа сме на Орта хан. Никой нищо не ни казва - нито за съдебно-медицинската експертиза, нито за проведения следствен експеримент, свързан с убийството. Искаме информация, дори и оскъдна. Вече мина месец", посочи чичото. 

Пейчо Малинов обясни, че близнаците да били докарани от ареста с белезници за експеримента. По думите му, тялото било заровено в източния край на селото, а телефонът на Митко бил открит в западния, счупен на две. 

"Беше нов телефон, би трябвало да могат да източат данни от него - снимки, обаждания и т.н.", убеден е той. 

"Последните данни са разнопосочни - чуваме, че Рангел се издирва, че не се издирва, че избягал някъде извън Германия", сподели още Пейчо Малинов. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук