Смяна на главния секретар се очаква в областната администрация. Длъжността  се причислява към политическия екип, както и зам.-областните управители. За поста е бил предпочетен Георги Янев и според запознати той има опит в структурите на МВР, пише "Марица". 

Новият областен управител Ангел Стоев нито потвърди, нито отрече, че Георги Янев от днес е в сградата на областта.До този момент няма назначения, каза губернаторът, като вежливо обясни, че утре ще има повече информация и че за петък планира да даде първата си пресконференция, освен ако няма други неотложни ангажименти. 

Една от важните функции на главните секретари е да организират  провеждането на изборите. С встъпването си в длъжността Ангел Стоев декларира, че основната му цел е да осигури  условия за честен вот за 46-то Народно събрание на 11 юли. 

Досега главен секретар  в областната администрация беше инж. Йордан Кюмюрджиев, бивш директор на пловдивската дирекция на МВР и бивш председател на Общинския съвет. Той беше поканен на поста от Дани Каназирева, след като в края на 2019 г. тя стана губернатор с решение на Министерския съвет. 

Предполага се, че сменени ще бъдат и зам.-областните управители Евелина Апостолова /ГЕРБ/ и Димитър Керин /Атака/.