Супер луксозният плавателен съд OCEAN DREAM украси с присъствието си кея на атракционната зона на Пристанище Варна, пише "Петел". Докато хората се разхождат и ахкат около яхтата, много от тях се питат колко всъщност струва да я притежаваш.

Данни за цената на OCEAN DREAM в момента няма, защото тя не е обявена за продан. Преди обаче тя да смени собственика и името си преди три години, обявената цена за нея е била 7,9 милиона евро. 

Моторната яхта OCEAN DREAM събра погледите на варненци и гостите на града още в края на май тази година, когато за пръв път акостира на кея на Морска гара. Плавателният съд наистина впечатлява с модерния си дизайн и луксозния си вид. Както „Петел“ вече съобщи, построената през 2015 г. яхта плава под флага на Малта, а управлението й е поверено на български капитан.

Тя има уникален интериор, приема до 10 пасажери в 5 кабини. На борза на OCEAN DREAM има отделен апартамент за капитана, VIP кабина за специални гости, както и три допълнителни двойни кабини.Задвижването е осигурено от два двигателя Carerpillar, всеки с по 490 к.с.