Не съм се чувствала болна. Установих, че съм имала леко неразположение няколко дни преди вземането на пробата, но съм го неглижирала, защото не беше нещо сериозно. Това заяви в ефира на "Здравей, България" по Нова тв преболедувалата COVID-19 депутатка Даниела Дариткова, която е председател на ПГ на ГЕРБ.

"Много хора ще преминат, така както минах аз. Важно е обаче да спазваме мерките на социална дистанция, защото именно хората, които са безсимптомни носители, може да заразят много други хора", заяви тя.
 
На въпрос какво е първото нещо, което си е помислила, след като е разбрала за положителната проба Дариткова отвърна: 
 
"Не изпитах страх от заболяването, защото не усещах сериозни симптоми. Основното ми притеснение бе свързано с всички пациенти, които бях преглеждала последната седмица. Мислех, че те ще се разтревожат, че има възможност да са заразени. Аз преглеждам предимно малки деца".

"Успокоих се, когато разбрах, че никой от контактните ми лица, дори и съпругът ми, няма коронавирус. Не съм заразила никого. После започнах да се чудя кой ще ме замести в парламента и в работата в кабинета", сподели още депутатката.

"Никой в света не знаеше какво го очаква с развитието на тази пандемия. Постоянно се учехме как да се справяме с това предизвикателство. Важно е да се предпазваме", смята тя.
 
"Извън кабинета не съм използвала предпазни средства и именно тогава съм се заразила. Имам твърде много социални контакти. Социалната дистанция, носенето на маска и хигиената наистина дават своя резултат, колкото и да изглежда незначително да се плашим от вирус, който може да бъде убит със сапун", каза Дариткова.

"Доверих се на твърдението на СЗО да не се носи маска навсякъде и мисля, че заради това се заразих", призна депутатката.