„Децата ме зареждат с оптимизъм и вяра, че ще се справим“, заявява председателят на ПГ на ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е един от тримата депутати с положителна проба за коронавирус, се чувства добре и спазва стриктна карантина в родния си Смолян. В своя профил във Фейсбук д-р Дариткова благодари на всички свои пациенти за благопожеланията по повод вчерашния Световен ден на здравето, както и за подкрепата и загрижеността на своите приятели.

Не е тайна, че тя е лекар с дългогодишна практика в Смолян и въпреки политическата си кариера никога не е спирала да работи с пациенти.

Ето какво написа в социалната мрежа д-р Дариткова:

Благодаря на всички мои малки и големи пациенти, които ми изпратиха рисунки, картички, песни, балони и мили благопожелания по повод вчерашния Световен ден на здравето.


Благодаря на всички приятели за загрижеността и подкрепата. Поради многобройните запитвания във Фейсбук, на лични съобщения и множество телефонни обаждания за здравословното ми състояние и симптоматиката на човек с положителна проба на коронавирус информирам, че пробата ми е взета и отчетена преди 7 дни.

Нямам никакви оплаквания. Приемам само витамини и микроелементи.

Според СЗО така протича заболяването при 80% от заразените. За това мерките за социална изолация и носенето на маски са много важни. Пробата на колегите от смолянската детска поликлиника и съпруга ми са отрицателни. С родителите ми не съм била в контакт.

Всички положителни проби от областта се съобщават на РЗИ-Смолян. Те вземат съответните мерки - проби на контактните лица и налагане на карантина на най-близкото обкръжение на пациента. Няма прикриване на информация относно броя на заразените медици.

В инфекциозно отделение на болницата в Смолян са настанени пациентите с по-тежко протичащи пневмонии. Има една пациентка на апаратна вентилация. Леките пневмонии и безсимптомните пациенти се лекуват в дома и се контролират от личните лекари. Доверявайте се само на информация от официални източници, а не на слухове.

Спазвайте противоепидемичните мерки, въведени от Националния щаб. Да, трудно е, но това е единственият начин да спечелим необходимото ни време и да намалим риска - заради всички хора.

Никога няма да оставя пациентите си, затова продължавам да работя от разстояние – по телефона, WhatsApp, Viber.

Пазете себе си и близките си!

Децата ме зареждат с оптимизъм и вяра, че ще се справим!  


FacebookTw