Поредната украса „инсталация“ поставена в центъра на София от „Промяната“ предизвика вълна от гневни коментари. Въпросната арт инсталация бе поставена на ул. „Оборище“ в участъка пред главния вход на храма „Св. Александър Невски“, но там остана изключително кратко време, защото после бе премахната.

Столичани в шок от тези златни арки на пъпа на София, беляза ги и неочаквана кражба СНИМКИ

Супер кичът обаче струва солено на столичани. БЛИЦ припомня, че за арката и червената пътека под нея, която бързо изчезна, новата управа на Васил Терзиев е платила сумата от 50 хиляди лева. Абсолютно същите „златни“ арки в Алиекспрес се продават за цена 5 хиляди лева едната.

В случая „Промяната“ са сложили три, което прави общо 15 хиляди лева или на половина по-евтино от това, което са платили от екипа на Терзиев.

Каква точно е целта на въпросната арт инсталация и кич не е ясно, както не стана ясно защо при запалването на коледната елха в София имаше вещици и изригващи огън страшни маски и розови еднорози.    

Килимът от коледната украса на площад "Александър Невски" в София бе изчезнал почти веднага. А в мрежата вървяха и спекулации, че скоро както килимчето, така и арката ще могат да бъдат видени в небезизвестния софийски квартал "Факултета", като ще са главни участници в някоя пищна и кичозна церемония  - я по сватба, я на кръщене. 

Самата украса – златна арка с червен килим, предизвика много спорни реакции. Кметът на район Средец Трайчо Трайков обаче бе категоричен в интервю за bTV, че украсата е фантастична.

Коледната елха в столицата бе запалена на 1 декември, като тази година тя е край катедралата. Дни по-късно на новата пешеходна зона се появиха и златни прозрачни колони с надпис "Светлината в нас" и килим между тях.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук