Далавери за стотици хиляди се въртят от години в Студентски град. Блоковете за студенти се превръщат в хотели, магазини и развлекателни заведения, разкрива в утрешния си брой “Монитор”.
Разследването срещу ръководството на общежитията на Софийския университет отчита, че от години кварталът се видоизменя, защото е апетитна хапка за големите инвеститори. Според студенти, цитирани в публикацията, един собственик на кафене в печели по 50 000 лева месечно, докато наемът му е само 600 лева.
Незаконна печалба носи и отдаването на стаи в общежитията на хотелски начала. По правилник през годината трябва да има по 9 легла за хотелско настаняване, броят им обаче е в пъти по-голям. Не връщат парите на изгонените е друго обвинение към управата на общежитията.

Вестникът съобщава и за намерението на просветния министър Даниел Вълчев да забрани със закон реституцията на университетски имоти. Приведени са примери, че Националната спортна академия, Техническия университет и УНСС водят дела за парцелите си. /БЛИЦ