Над 20 физически лица са били спипани от данъчните за укриване на данъци, казаха от дирекцията на Хасковската приходна агенция. Около 60 души са били проверени през последните две седмици заради несъотвествие между декларираните доходи и имуществото, с което разполагат.
От началото на годината досега данъчните са извършили 398 проверки и при 335 от тях е било констатирано укриване на данъци в размер над 1000 лева, каза днес на специална пресконференция шефът на НАП в Хасково Илчо Илчев.

По време на проверките са установени допълнителни задължения към хазната в размер на девет милиона лева, а по Закона за здравното осигуряване още един милион и сто хиляди лева.

Но с това проверките не приключват. Остава да бъдат проверени още толкова лица, които парадират със скъпи лимузини и луксозни къщи с екстри като асансьори, спа-центрове и обзавеждане за милиони левове.

По повод огъня, който изпепели част от офисите на НАП – Хасково, в четвъртък, Илчо Илчев каза, че няма унищожена документация, тъй като оригиналите се пазели на друго място. И че едва ли става въпрос за умишлено пожар както се тиражира във всички медии. /Тодорка Николова, БЛИЦ