Колкото повече българи участват в политическия живот, толкова по-добре. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Даниел Вълчев от Реформаторския блок по повод новия политически проект на бившия министър на правосъдието Христо Иванов "Да, България".
"Ако проектът е избрал да върви по свой път - браво, ако целта е Радан Кънев да се върне във властта - жалко", заяви Вълчев. Обществата с десетилетия се борят срещу корупцията, тук са нужни системни усилия. Такива обаче са нужни и в образованието, и в здравеопазването. Освен да се борим с корупцията, хората трябва да ядат, децата им да са здрави и да ходят на училище", посочи Вълчев, визирайки заявената основна цел на "Да, България" - борба с корупцията.

Той съобщи, че на първото си заседание за годината утре Реформаторският блок ще приеме календар с програмата си до изборите. "До края на януари - началото на февруари трябва да проведем конгрес, да си изберем национален щаб и да действаме по нашата програма", уточни Вълчев. По думите му страната ни е изправена пред три сериозни проблема, по които трябва да се работи приоритетно.

Първият е влошаването на човешкия фактор - нацията застарява и става все по-болна. Второто нещо е инфраструктурата - ние строим лошо. Третото нещо е редът. Ние не умеем да живеем по правила, струва ни се глупаво. Ако не се хванем като общество и да осъзнаем, че няма кой да свърши тази работа вместо нас, не е добре", подчерта Даниел Вълчев.