Запитване до Върховната касационна прокуратура е пратил общинският съветник Веселин Данов, който от септември е във Варненския следствен арест с обвинение за организиране и ръководене на престъпна група. В писмото си Данов питал ВКП дали правилно е задържан, след като посочил, че лично и доброволно е съобщил на органите на властта за съществуването на престъпна групировка, която действа на територията на Варна.
Вместо обаче да бъде привикан като свидетел, той и синът му Христо били пратени зад решетките с обвинения и при най-тежката процесуална мярка.

В момента защитниците на Данови чакат отговора на Върховна прокуратура. Предвид здравословното състояние на Веселин Данов, което било много тежко, адвокатите му се надяват, че в скоро време той ще бъде пуснат у дома с по-лека мярка за неотклонение, пише "Стандарт".
Баща и син Данови са в ареста по досъдебно производство 333, което наскоро беше обединено в мегадело с другото известно във Варна производство под номер 130. По делото бяха обвинени 19 души, сред които и президентът на ФК „Спартак” и трети общински съветник Иван Славков. Всички те се разследват за участие във въоръжена престъпна група, пране на пари, склоняване към проституция и наркоразпространение.
Задържан под домашен арест е и бившият спецполицай Веселин Жеков, сочен като основният двигател на мръсния бизнес, а сега главен свидетел на обвинението.
В ареста е и управителят на автокъща „Спартак” Свилен Николов, който в петък поискал изменение на мярката „задържане под стража”. /БЛИЦ