Рокада на депутати в парламента, след като четирима от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България" станаха министри.

"Демократична България" остава с един депутат по-малко, а "Продължаваме промяната" увеличава своите с един. Причината е, че Атанас Славов бе избран за министър на правосъдието.

Новите депутати ще положат клетва следващата седмица, съобщава "Стандарт".

Атанас Славов освобождава място за Радослав Василев от ПП, който е трети в листата в Стара Загора. Той беше депутат в 48-ото НС.

На мястото на премиера акад. Николай Денков от Шумен в парламента влиза Бюнямин Хюсеин Хасан. Той вече е бил депутат, но от ДПС. През ноември 2013 г. е влязъл в парламента на мястото на Христо Бисеров.

Новият министър на финансите Асен Василев ще бъде заменен на депутатската банка от Веселин Недев, който е следващият в листата в Хасково. Предприемачът бе депутат в 48-ото НС.

А министърът на регионалното развитие Андрей Цеков пък ще бъде сменен от следващата в листата в 24-и МИР Росица Пандова. Тя е граждански активист, защитаващ каузи в здравеопазването, с опит в социалния и културния сектор. Председател на СНЦ „Култура без граници“ с интереси, насочени към здравеопазването, социалните политики, културата и образованието.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук