Малък скандал беляза речта на новоизбрания президент Румен Радев пред Народното събрание. Тя явно се оказа по-дълга от очакваното за някои от депутатите. Периодично от залата се чуваше лек ропот на народни представители, информира "Флагман". В един момент дори председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова за ред.
В един момент Радев обяви, че многото говорене няма да реши проблемите, а действията на институциите. Това предизвика смях в залата от депутатите, които вече бяха отегчени от речта на бъдещия държавен глава. Румен Радев пък спря и се обърна към тях: „Имате още една седмица”. Така той даде да се разбере кога смята да закрие 43-ото Народно събрание.

В този момент депутатите от НФСБ Валери Симеонов, Валентин Касабов, Петър Петров, Христиан Митев, Димитър Байрактаров напуснаха залата. Симеонов в кулоарите отсече: „Приспа ме”.
Представителите на НФСБ коментираха възмутено случилото се в залата.

С тях напуснаха още няколко депутати от опозиционното крило в групата на Реформаторския блок, както и Методи Андреев и Данаил Кирилов от групата на ГЕРБ.

Любопитното е, че партньорите на НФСБ в Патриотичния фронт останаха доволни от речта на президента и останаха на местата си в залата. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов дори коментира пред журналисти, че е съгласен като цяло с казаното от Румен Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!