Много е важно да знаем дали ще има експертни становища не само по отношение на водата в Перник, но и по отношение на други градове, които са изправени пред водна криза. Разбира се, не омаловажаваме замърсения въздух и боклуците, които влизат нерегламентирано в страната ни и се горят. Това заяви в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова тв народният представител от ПГ на ''Воля'' Кръстина Таскова.

"Днешният ни разговор с БСП беше ползотворен, като колегите ни представиха над 40 страници мотиви за вота на недоверие. Но вече казах, че когато бъде официално внесен, ние от  ''Воля'' ще се съберем и ще обсъдим мотивите, за да видим как ще гласуваме. За нас е по-важно обаче кризата с водата да бъде решена'', допълни Таскова.

"Излязохме от залата поради две причини. Първата е, че искахме да покажем, че ние от ''Воля'' не носим вина за тази криза и търсим решение. И втората причина, която е по-важна, е, че ние категорично сме против това управление на държавата на квотен принцип.

Освен това г-н Димитров беше избран със 111 гласа ''за'' и 96 ''против''.

Народните представители на ''Воля'' са точно 12, така че да бяхме останали в зала и да бяхме гласували против, той пак щеше да бъде избран за министър
'', обясни Таскова за решението на ПГ на ''Воля'' да не присъства в залата по време на гласуването за избирането на Емил Димитров за министър на околната среда и водите.

"Мога да кажа, че за първи път в Народното събрание има истинска опозиция в наше лице, която е опозиция на всички политици от старата политическа класа'', посочи народният представител.

Относно учредяването на нов държавен ВиК холдинг Таскова отбеляза, че идеята все още не е развита до такава степен, за да може да я коментира, подчертавайки, че на първо място трябва да има по-голям контрол във ВиК сектора.