Депутатът от БСП Александър Симов бе един от първите, които коментираха във Фейсбук резултатите от изборите за Европарламента и загубата на социалистите. Той подложи на критика и някои от процесите в столетницата.
Ето какво написа Александър Симов:

"Мога и приемам критика за резултата на БСП от хора, които реално са се борили, от хора, които знаят какво е да се изправиш срещу тази паяжина от пари, феодални схеми, едър бизнес и медийна мътилка. Да, критиката им нагарча, но я приемам. Очевидно БСП трябва да продължи промяната в себе си, за да може да стане автентичен изразител на недоволството.

Но след всички избори отново и отново слушам как трябвало да има нещо ново ляво, как от небето в следващия миг ще дойде някакъм нов ляв проект и той ще е съвършен и ангелски и вече вместо да се ядосвам, просто се хиля.

Докато съм жив този рефрен ще ме преследва като песен на Веселин Маринов. И тези мечтания са романтични, но има един-единствен безспорен факт в цялата тази буфонада - добра или лоша БСП е на терена срещу Борисов, всеки път тя се противопоставя, разтърсва, вдига шум и неизменно излиза на тепиха за поредната битка.

А много от медийните тенори ги няма никъде в решителните мигове. Оглеждаш се, търсиш помощ, но нищо. И чакат края, за да могат ехидно да кършат пръсти и да изпадат в умопомрачителни гърчове, че всички са идиоти, че всички са едно и също и само те са моралните ангели.

БСП не е идеалната, но БСП е реалната левица в България. Левица, която още търси своя път и със сигурност ще прави още грешки. Но тя няма как да бъде заменена, подменена или забравена. Това няма да се случи. Защото наистина има голяма разлика от битките във фейсбук и политиката на място, сред хората. Така че, ако искате ново ляво, ако наистина чакате социална промяна - влезте в БСП и се борете. Толкова е простичко. 

Резултатът е болезнен, но не мисля, че е отчайващ. БСП загуби, но ако някой се чувства тържествено от този факт ще трябва да ходи да си проветри мозъка. Това имах да казвам засега. Още ще размишлявам и ще се самобичувам."