Граждани цял ден сигнализираха на тел. 112 за поражения от вятъра, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Операторите на спешната линия приемаха сигнали за паднали дървета, билбордове, реклами и счупени клони в цялата страна. Екипите от териториалните дирекции на МИС работят по обезопасяване на пътища и улици от паднали дървета, ламарини и тенти.
До момента екипи четирите екипа на Терториална дирекция ва МИС в София са отстранили дървета на 33 адреса в столицата, 10 от които са върху паднали автомобили. С нарушено електроподаване са Индустриалната зона на кв. „Казичене” и кварталите кв. „Княжево”. ”Манастирски ливади” и „Панчарево”.
Пловдивските спасители са отстранили откъртен ламаринен покрив на павилион за вестници на ул. „В.Търново” № 71 и откачена тента на ул. „Ал. Батенберг„ 23. На пътя Пловдив-Ягодово е отстранено затрудняващо движението дърво. Обезопасена е паднала реклама над бул. Марица №102 създаваща опасност за пешеходците и движението.

От силния вятър са паднали дървета на околовръстния път до село Искрица в община Гълъбово, обл. Стара Загора. Движението е затруднено. Екип на МИС в Стара Загора е разчистил и обезопасил пътното платно.
Бургаските спасители са укрепили опасно надвиснали ламарини на ул. “Цар Асен” № 12 в града. Районът е обезопасен. Затруднено от паднали дървета и паднал билборд е било движението на пътя Бургас – Созопол. Всички дървета са отстранени и пътят е обезопасен. Отстранено е паднало платно на билборд върху тролейбусни жици, по пътя от пл. “Трапезица” към к/с Меден рудник. В акцията са участвали екипи на ”Гражданска Защита“ - Бургас и служители от фирма “Бургас-Бус”.

Спасителни екипи са отстранили паднало дърво в двора на ул. “Москва”, бл. 11 и паднала топола на пътното платно на ул. “Одрин”. Движението на автомобили възстановено.
Екип на МИС във Враца е отстранил паднал бар върху къща на ул. „Чаталджа” № 7. Пострадали няма. /БЛИЦ