Днес служебният кабинет на президента Румен Радев продължава с изчегъртането, отстранявайки проф. Кантарджиев като директор на Центъра за заразни и паразитни болести с формалния повод, че е навършил годините за пенсия.

Това, което направиха за България членовете на Националния оперативен щаб няма как да бъде обезценено от кабинет, за който висша ценност е саморазправата и реваншизма с достойни хора, какъвто несъмнено е проф. Кантарджиев, написа в профила си във фейсбук Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя отбелязва, че като министър на здравеопазването в първото правителство на Бойко Борисов е работила с професор Кантарджиев и го познавам като изключителен професионалист.

"Във всяка друга държава хора като проф. Тодор Кантарджиев щяха да получат национално признание и уважение за това, че в критичен момент за държавата пое отговорността да е част от НОЩ, който координираше действията на институциите по време на пандемията от COVID-19.

Той бе един от тези, които бяха призвани да взимат тежките решения, вложи целия си опит, знания и експертиза в подкрепа на хората и с грижа за живота и здравето им", подчертава Атанасова.


Ето пълния текст на коментара й: 

Като министър на здравеопазването в първото правителство на Бойко Борисов съм работила с професор Кантарджиев и го познавам като изключителен професионалист.

Във всяка друга държава хора като проф. Тодор Кантарджиев щяха да получат национално признание и уважение, затова че в критичен момент за държавата пое отговорността да е част от НОЩ, който координираше действията на институциите по време на пандемията от COVID-19. Той бе един от тези, които бяха призвани да взимат тежките решения, вложи целия си опит, знания и експертиза в подкрепа на хората и с грижа за живота и здравето им.

Днес служебният кабинет на президента Румен Радев продължава с изчегъртането, отстранявайки проф. Кантарджиев като директор на Центъра за заразни и паразитни болести с формалния повод, че е навършил годините за пенсия.

Това, което направиха за България членовете на Националния оперативен щаб няма как да бъде обезценено от кабинет, за който висша ценност е саморазправата и реваншизма с достойни хора, какъвто несъмнено е проф. Кантарджиев.