Освободеният от поста директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев не е пенсиониран по негово желание, съобщава bTV.

По рано днес с решение на служебния кабинет проф. Кантарджиев, който е едно от емблематичните лица в бившия Национален оперативен щаб за борба с COVID-19, бе освободен от заеманата досега длъжност, а аргументът за освобождаването му е, че е навършил възраст за пенсиониране.

Проф. Кантарджиев пред БЛИЦ за уволнението: Това са хора майката си трака!

Постът му заема досегашният зам.-директор на НЦЗПБ проф. Ива Христова.

Проф. Кантарджиев е част от НЦЗПБ още от 1988 г. През този период е ръководел различни звена. В последствие става заместник-директор, а от 2011 г. го оглавява.

Борисов със сензационен ход след пенсионирането на проф. Кантарджиев!

По време на епидемията от COVID-19 у нас проф. Кантарджиев се отличаваше с чувството си за хумор в националния оперативен щаб.
“Хората се потиснаха, затова с удоволствие слушат, че маските не работят и си слагаш решетка срещу комари. По-добре с правлно хранене, физическа активност и добри емоции”, лаконичен е той.

Бунт! Ето какво се случва пред работното място на внезапно пенсионирания проф. Кантарджиев СНИМКИ

Както и с предпочитанието си към достъпните методи за превенция на инфекцията - като лимони, например.

В защита на проф. Кантарджиев пред здравното министерство по-рано днес на протест излязоха негови служители. Те настояха за незабавното му връщане като директор на центъра.

Здравният министър с първа реакция след протеста в подкрепа на проф. Кантарджиев!

„Този човек е направил страшно много по време на криза и не е редно да му се отплатят с това. Той беше денонощно на разположение, за да спасят много човешки животи. Това е най-малкото обидно“, заяви доц. Виктория Левтерова, завеждаща отдела „Микробиология“ в НЦЗПБ.