Вчера, както информира БЛИЦ, се завихри нов скандал около съпругата на президента Румен Радев Десислава. Всичко тръгна от "Шоуто на Слави", в което водещият извади документ, в който Радева била записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на ООН за климата в полския град Катовице.

Истината обаче се оказа друга - Десислава Радева въобще не е била включена в делегацията за Катовице, тя е имала отделна програма, която е била в Краков. Оказва се, че документът, който Слави показа, въобще не е пристигал във Външно министерство, тъй като това е сгрешена версия на акредитацията за форума. 

Самата Радева не остана длъжна на твърденията на Дългия, иронизирайки слуховете в личния си профил в социалната мрежа, твърди "Епицентър". Първата дама пусна тематичен музикален поздрав, допълнен с коментар. Ето какво написа тя:

"Това, щото съм отявлен еколог. И зам.-ръководител на делегация.
Иначе, днес бе Никулден. И бе ден за шарани. Сготвени!"

Думите на Радева съдържат очевидна ирония. А препратката към вчерашния Никулден и символиката на рибата е повече от ясна - под "шарани" президентшата визира хората, които продължават да се "връзват" на спекулациите, в които е замесено името й.

Заглавието на парчето, което Радева е подбрала също е красноречиво: "Imagine Dragons" на бандата "Radioactive". Неслучайно тя е избрала версия, в която се съдържа и целият текст на хита.