Водещата на „Жените говорят” по TV7 Деси Цонева тръгва на кулинарно турне. Дали е толкова добра в балансирането на вкусове, колкото и в изповядването на знаменитости ще разберем идната сряда в ресторант „Рубаят”. Организатор на публичния й дебют като готвач е приятелката й Йоанна, по-позната на меломаните като Йоко Захариев.
&bdquo;Това е първата спирка от обиколката ми. Ще гостувам на много други вкусни места в столицата. Така ще добия тренинг за ресторанта, който мечтая да имам някой ден&rdquo;, казва пред &bdquo;Монитор&rdquo; Деси. За бойното си кръщение като шоумен зад печката тя е приготвила рецепти на любимия си Джейми Оливър. Щерката на Митко Цонев е привърженик на философията му в кухнята &ndash; да слага в чинията продукти с доказано чист произход и билки от градината. &bdquo;В менюто ще включа сьомга с грейпфрут и гарнитура от портокалени моркови с мащерка. Салатата ще е айсберг с цитруси и печени ядки, а десертът &ndash; лимонен кекс&rdquo;, издава журналистката.<br /> <br /> Интересът й към кулинарията се събужда, когато е на 18 и заминава за Милано, за да учи икономика в &bdquo;Бокони&rdquo;. &bdquo;Писна ми да ям сандвичи и пици и взех да разпитвам баба си Анахид (б.а - Тачева, култовата говорителка на БНТ) за рецепти. Първото нещо, което си приготвих, бе супа от тиквички, която обожавам до днес&rdquo;, спомня си Цонева.<br /> <br /> Когато не развива проекти с продуцентската си къща &bdquo;Билионер&rdquo; и не е на снимки, Деси е майка на пълен работен ден. След развода с Янчо Таков-младши отглежда сина им с помощта на родителите си, при които живее отскоро. Разпуска, като пише лирика и е на път да издаде първата си стихосбирка.<br /> <br /> Поддържа форма с каране на ски и уейкборд в зависимост от сезона. Формулата й за релакс се свежда до филмов маратон с криминалета. На този етап е щастливо необвързана.<br /> <br />