До сутринта облачността над страната ще намалее, в повечето райони до предимно ясно. В Северна България ще духа умерен вятър от запад-северозапад и там температурите ще са малко по-високи, докато в котловините, защитени от вятър, ще е по-студено. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава, като отначало ще е средна и висока. Ще се задържи почти без валежи. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-югозапад и ще слаб до умерен. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд и привечер облачността ще започне да се увеличава и ще е средна и висока, но ще остане почти без валежи. Ще духа силен западен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Привечер по южното крайбрежие ще се появи средна и висока облачност. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

На 13.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:48 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:05 часа.

На 13.12.2018 луната ще изгрее в 12:01 часа и ще залезе в 22:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 27 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.