Облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна над северните и източните райони. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. Почти без валеж. Ще духа слаб предимно север-североизточен вятър.
Максималните температури в Северна България ще са от минус 4° до минус 1° , а в Южна – от 2° до 6°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. 

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В крайните южни райони ще превали дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала. Температурата на морската вода е 2-3°. 

Над планините облачността ще е разкъсана. Само на отделни места, главно в Родопите ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

Във вторник през деня вятърът ще се ориентира от северозапад  и температурите ще започнат, отначало бавно, да се повишават: дневните ще са от минус 3 на североизток до плюс 4-5 в югозападните райони. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.

В сряда в Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще са от минус 9 до минус 2, а дневните ще се повишат и ще са от 3 до 9 градуса.

Облачността ще бъде променлива, по-значителна над североизточните райони. там ще превали слаб краткотраен сняг и дъжд.
В четвъртък за кратко вятърът ще се ориентира отново от североизток и температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски, особено в североизточните райони.

Минималните стойности ще са от минус 7 до минус 2, а дневните - от около нула в североизточните и част от източните райони до 5-7 в западните и югозападни райони.

От петък до края на следващата седмица въздушният пренос над страната ни ще бъде от запад и температурите ще продължат да се повишават.

Дневните стойности на все повече места ще бъдат около и над 10 градуса.