Утре от север на юг облачността ще се разкъсва и валежите ще спират. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, във високите котловинни полета и планинските райони от сняг.

Утре от север на юг облачността ще се разкъсва и валежите ще спират, най-късно в крайните южни райони. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 6° и 11°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. От север на юг валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще продължи да бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Облачността ще е значителна и на много места ще вали сняг. Ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващите дни времето ще бъде доста динамично. Облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще има и превалявания от дъжд, които в нощните часове на сряда срещу четвъртък и петък срещу събота, с временно усилване на северозападния вятър, във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана за кратко ще преминават в сняг.

Значителни валежи не се очакват. Температурите ще са по-високи обичайните за периода. Минималните температури ще бъдат най-често между минус 2° и 3°, по-ниски в четвъртък, когато на места ще са до минус 4°, минус 5°.

Максималните - предимно между 7° и 12°, малко по-ниски в събота, когато вятърът временно ще е от север.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.