Свикнали сме да третираме замразените храни като „задължително зло“. Тази храна е идеална за съвременния градски жител, който няма възможност да купува прясно месо или зеленчуци всеки ден. 

Но ако повечето от нас имаха възможността да се откажат от замразената храна, мнозина биха го направили без да се замислят. 

Въпреки че, според диетолозите, обработката прави някои продукти само по-здравословни.

Д-р Рианън Ламбърт, който е диетолог и автор на книги за здравословно хранене, е сигурна, че хранителната стойност на храната не се губи, когато е правилно замразена. 

Напротив, ако обработката е извършена навреме, такива продукти са много по-здравословни от тези, които се продават в магазина за „пресни“. 

Любимите на всички пазари, които продават прясна храна без замразяване, всъщност изобщо не са алтернатива на супермаркетите.

Но кои храни е по-добре да ги купите в замразен вид ще научите на jenata.blitz.bg