44 -годишният Петър Коларов и 25 -годишната Бистра Тодорова, обвинени, че държат голямо количество наркотични вещества, за да ги продават, от днес са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, определена от Варненския окръжен съд. Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на ОДМВР във Варна, след като преди два дни след полицейска акция от тях били иззети различни количества кокаин, амфетамини и марихуана.
 При обиска на помещенията, обитавани от Петър, полицаите са открили няколко пакетчета с кокаин, най-голямото от които с тегло 63,4 грама. Коларов доброволно е предал съхраняваните от него наркотични вещества, чийто състав и тегло предстои да бъдат обект на експертизи. Кокаин, амфетамини и марихуана е откритата дрога при задържането и на Бистра. Според прокуратурата голямото количество наркотици открито у тях, както и свидетелските показания водят към извода, че това е дрога, предназначена за разпространение. По това досъдебно производство се разследва и друго лице, което свидетелства, че е закупувало различни наркотични вещества от Петър и Бистра.
Съдът днес се съобрази със събраните гласни, писмени доказателства и материали. По безспорен начин те обосновават предположението, че както Петър, така и Бистра са държали наркотичните вещества, предназначени за продажба. С оглед тежестта на престъпното деяние и наказанието, което законът предвижда за него, съдът прецени, че има реална опасност, ако са с по-лека мярка за неотклонение двамата да се опитат да окажат въздействие върху свидетели, които предстои да бъдат разпитани, или да се укрият от разследващите. Предстоят и множество други следствени действия, затова най-подходящата процесуална мярка за принуда в настоящия момент е задържане под стража” определи Варненският окръжен съд.
Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна на 2 декември от 11,00 часа. /БЛИЦ