Ако бях те чул, щях да ти изсипя зъбите още там“. По този начин Петър Низамов-Перата отговори на Динко Вълев, който в петък вечерта го нарече „Предател“ и го посъветва да мълчи, докато той говори с премиера Бойко Борисов.
Перата явно не е чул какво му е казал пред Бежанския лагер в Харманли. Пред центъра в Града на Белоногата имаше десетки журналисти, които обаче не познават генезиса на отношенията между двата ловци на мигранти. Заради това и никой от присъстващите не осъзна, че става свидетел на култово събитие, пише "Длагман".

В социалните мрежи Низамов разказва, че веднага, след като е прочел материала е позвънил на Динко, който обаче категорично отрекъл да е казвал каквото и да е било.

Перата обаче е записал разговора си с Динко. „Братле, какви са тези работи, които говориш!“, пита го Низамов. „Не, бе човек, на мен ми стана тъпо, защото Борисов ми се обади и ме помоли да накарам хората, да накарам и теб, спомената те поименно, като дойда да бъдем по-спокойни. Много го оплювали!“, отговори му Динко от Ямбол.

След този разговор Динко спрял да вдига телефона на Перата, не отговарял и на съобщенията му във фейсбук, което явно е извадило от нерви и известният с буйния си нрав бургазлия. „Ако бях те чул,жено чевръста, щеше да си глътнеш ченето веднага. Другия път бъди по-наблизо като казваш "Млъкни!" За да те чуя... Женка такава... ", пише му Перата. 

> Той продължава в същия дух и допълва:  Пу..о, да беше го казал за да го чуя.." , "Другия път като го видя директно ще му разбия мутрата."

Припомняме, че след Харманли отношенията между Динко и Перата силно се влошиха. До този момент бе известно, че двамата са в изключително близки отношения. Неведнъж те отбелязаха, че заедно ще борят миграните. Имаха и куп съвместни телевизионни изяви в последната половин година. Часове след това отношенията им са се обърнали на 160 градуса и Перата вече е готов за кървава саморазправа с родолюбеца.