Умопомрачителни съдийски гафове по случая "Манол Велев" сочат резултатите от проверката на Инспектората към Висшия съдебен съвет, съобщава столичен вестник. Утре шефката на инспектората Ана Караиванова внася преписката в дисциплинарната комисия на ВСС.
Там ще решават заслужава ли наказание съдия Богдана Желязкова, шеф на 7-и брачен състав в СГС.
Още на 9 декември м.г. столичният вестник публикува "Съд се гаври 8 месеца с Манол Велев", в която статия е описана кошмарната битка на Весела Лечева да получи настойничество над съпруга си, който от юли 2007 г. е в състояние на будна кома. Докато е на лечение в Израел , става ясно, че Лечева трябва да получи настойничество заради манипулациите, които е наложително да му се извършват.
Лекарите в Изараел и предлагат да се обърне към техния съд , за да получи свидетелството. Но Лечева предпочита български съд да я определи за настойник на съпруга й.
Връща се в България и на 12 май м.г. подава молба в СГС Манол  да бъде поставен под пълно запрещение - такъв е редът , за да взема правно валидни решения за лечението и за бизнеса му.
М.г. Божана Желязкова упорито призоваваше Манол Велев в кома да се яви в съда. Случаят предизвика възмущение и в правните и лекарските среди. /БЛИЦ