Дръзко нападение с камъни и дървета извършиха 140 роми от махалата в Петрич над жандармеристи, горски и служители на общинската охрана при акция срещу незаконната сеч. Екшънът се разразил към 17,00 часа по време на съвместна операция срещу бракониерите в района, съобщава "Стандарт".


Проверяващите екипи, които са извикани от ръководството на Държавно горско стопанство в южния град, задържат 6 каруци и един лек автомобил, натоварени с незаконно отсечени дърва за огрев.

При конфискуването и транспортирането на превозните средства и дървата набързо се събира голяма тумба роми, които оказват яростна съпротива. Те дори започват да замерят с камъни и дървета горските служители и органите на реда. Наложило се полицаите да възпроизведат няколко изстрела във въздуха, за да усмирят агресивната тълпа.

Въпреки действията на ромите горските служители са конфискували дървата за огрев. Те и каруците са прибрани в разсадника на ДГС-Петрич. По време на акцията в ромската махала на Петрич е открит незаконен склад, който продавал нелегално добити дърва. Задържани са 3 куб. метра тополова дървесина.

"Въпреки опитите да възпрепятстват работата ни, продължаваме с акциите срещу незаконната сеч в гората", категоричен е директорът на Югозападното държавно предприятие - инж. Дамян Дамянов. Веднага след мелето е задържан един мъж, за който се проверява дали не е обявен за общодържавно издирване заради извършено от него друго престъпление.