Видео, което се появи във фейсбук страницата "Варненско лято“ 2020, показва атмосферата по време на протестите от понеделник вечер в морската столица, пише Varna24.bg.

Публикуваме текста към кадрите без редакторска намеса"

"Цирк, обвинения за наркотици и за едната бройка меле.

Разкол, обвинения за наркотици и за продажба на протеста тази вечер. Голата Елена Яворова и не съвсем трезвият Павел Спасов спретнаха див скандал в центъра на Варна и почти се сбиха. Хвърчаха обвинения за употреба на наркотици и продажба на протеста.

Сред спряганите имена за спонсори на протестиращите бяха Мая Манолова, БСП, Възраждане и Сдружение "Народен сговор". Циркът се разигра пред изумените очи на масата, излязла да се влачи след пишман протестърите и психодесните, начело с Лазурен Нелко Начев"

 
Цирк, обвинения за наркотици и за едната бройка меле

Разкол, обвинения за наркотици и за продажба на протеста тази вечер. Голата Елена Яворова и несъвсем трезвият Павел Спасов спретнаха див скандал в центъра на Варна и почти се сбиха. Хвърчаха обвинения за употреба на наркотици и продажба на протеста. Сред спряганите имена за спонсори на протестиращите бяха Мая Манолова, БСП, Възраждане и Сдружение "Народен сговор". Циркът се разигра пред изумените очи на масата, излязла да се влачи след пишман протестърите и психодесните, начело с Лазурен Нелко Начев. #ПийтеСиЛекарствата #ЩеСеМлатятЛиЕленаИПавел #ЛятотоВъвВарна #ПротестирвамМалкоАс

Публикувахте от Варненско лято 2020 в Понеделник, 10 август 2020 г.

Друг коментар на страницата гласи следното:

"Нахално! Лично областният координатор на "Да, България" (Да, Варна) във Варна Нелко Начев, заедно с националиста Костадин Костадинов от "Възраждане" и Борислав Гуцанов блокираха тази вечер кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Сливница".

Нахалното трио инсталира в средата на натоварения пътен възел няколкото празни палатки, като преди това организира скандална провокация към органите на реда.

До опасната ексцесия се стигна, след като малобройното шествие на палаткаджиите тръгна в посока офиса на политическа партия НФСБ. На място протестиращите от "Демократична България", "Възраждане" и БСП започнаха да хвърлят предмети и да лепят пропагандни материали върху партийната централа.

Когато представителите на полицията опитаха да ограничат зловредните действия върху сградата, представител на протестиращите извади остър предмет, размятайки го заплашително.

Напрежение на протеста във Варна

Агресивното нападение беше отклонено своевременно, след което шествието продължи към офиса на ПП ГЕРБ, Съдебната палата и Областна администрация.

Традиционно, малката група недоволни граждани си навлече неодобрителната реакция на шофьорите, станали неволни участници в незаконната провокация".

 

Нахално! Лично областният координатор на "Да, България" (Да, Варна) във #Варна Нелко Начев, заедно с националиста...

Публикувахте от Варненско лято 2020 в Понеделник, 10 август 2020 г.

 


Междувременно, два дни, след като полицията успя да въдвори ред и да нормализира движението в града, палаткаджиите се завърнаха с пълна сила и морската столица отново бе блокирана. В понеделник вечерта, въпреки съприкосновението с полицията, протестиращите успяха да разпънат палатковия лагер на кръстовището пред Община Варна.

Днес движението в района бе блокирано.