Кметът на София Йорданка Фандъкова информира с публикация в профила си във фейсбук, че останалите без дом след пожара в Бухово са настанени в общински жилища. Ето и цялата публикация на Фандъкова в социалната мрежа:

„Продължаваме с почистването на опожарения жилищен блок в Бухово. Утре започва конструктивното обследване от наш екип, който ще изготви и проекта за възстановяване на сградата. След това ще го подадем за финансиране.

Спешната ни задача сега е да осигурим средства за подготовката на всички деца за училище. Отделно е финансовата помощ за семействата.
Всички, които останаха без дом, вече са настанени в общински жилища.“

Апартаментът на Мария е сред най-пострадалите. В деня на пожара едва успява да излезе от дома си. Не успява да вземе нищо със себе си, всичките и вещи изгарят.

„Не можем да излезем, почнахме да викаме, детето вика и крещи изведнъж се отвори вратата, само погледнахме, че е кметът, ни просто ни издърпа надолу, после кръсникът ни ни свали до долу. Благодарение на тях сме живи, ако не щяхме да скачаме от 3-тия етаж, за да можем да оцелеем”, спомня си Мария Христова.

„Където са най-обгорелите там не могат да влезнат, там ще почистим и в понеделник ще дойде комисия, които да преценят и евентуално да изготвят проект за покриви”, съобщи Красимир Димитров от "Аварийна помощи превенция" към СО.

Местната власт ще кандидатства за средства за възстановяване на покрива. След дейностите по разчистването, единствено на няколко семейства от първите етажи ще бъде позволено да пребивават в домовете си. Причините за трагедията още се изясняват. За желаещите да окажат финансова подкрепа на семействата в понеделник ще бъде разкрита и банкова сметка.