В чирпанското село Винарово здравната служба е затворена и лекарят преглежда и консултира хората на улицата, информира bTV. 

Селото се намира между Стара Загора и Чирпан. Има 150 жители предимно възрастни хора. За тях се грижи доктор Пламен Челебийски, който идва всеки вторник.

От месец лекар и пациенти се срещат на тротоара до сергията със зеле и праз. На 28 октомври от РЗИ-Стара Загора затворили лекарския кабинет заради състоянието на сградата, в която се намира. Тя е общинска, но според кметицата от години няма пари за ремонт.

От РЗИ издали предписание за прекратяване на дейността и заличили лечебното заведение. Новоизбраният кмет на община Чирпан Ивайло Крачолов определя ситуацията като абсурдна и обещава сградата да бъде ремонтирана с общински средства.

А във Винарово д-р Челебийски преглежда пациентите и по къщите, без допълнително заплащане. Хора се страхуват да не напусне и селото да остане без лекар. От РЗИ-Стара Загора са уверили, че са готови да върнат регистрацията на здравния център веднага, стига да отговаря на условията.