Не съм запознат в детайли със случая в Лозенец. Професор Спасов ми е бил студент и се познаваме с него. Въпросът е, че нещата при нас са така, че шефът на една държавна болница е като феодал, който се назначава свише и всички конкурси се правят така, за да се назначи човека, който искаме да бъде назначен. 

Така коментира в ефира на Нова тв скандала в болница "Лозенец" доц. Атанас Мангъров

"Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна болница. Какво е станало точно, аз не мога да коментирам. Но с тези търговски дружества, в които са превърнати нашите болници, се създава възможност този, който е начело на това дружество, да прави каквото си иска, докато не го хванат. Ако нямаш политически гръб, няма да си шеф на болница", каза още Мангъров. 

По думите на Мангъров, много хора от медицинското съсловие са били наясно какво се случва с мерките срещу епидемията от К-19, но всички са мълчели, защото всеки, който каже нещо различно от официалната линия, ще получи удар. 

Мангъров разкри, че вече не е в листите на АБВ, защото "не са го пожелали".

"По-скоро не ме пожелаха. Никога не съм се натискал да бъда политическо лице. Аз влязох в листите на АБВ защото те ме поканиха. Когато обсъждахме нещата, се оказа, че те са от моята страна на бариерата. Всъщност бяхме заедно защото споделяме сходни виждания, но сега, когато АБВ е в коалиция с БСП, нещо, което е неправилно и ще им струва след време. Както бяха в правителството на ГЕРБ, още им го начукват. След време те ще получат всичките негативи, че са в коалиция с БСП", сподели Мангъров. 

Мисля, че това, което се прави, не е разумно, добави той. 

Противникът на мерките и НОЩ коментира разформироването му и ниският брой ваксинирани. 

"Винаги съм казва, че от този щаб няма нужда. И всичките неща, които щаба говореше, бяха ненужни и създаваха само паника. Спокойно можеше да ги няма. За ваксинациите. Ние не сме се скъсали да се ваксиниране, но въпреки това случаите намаляват. Има и други места, на които е топло, лятото не е фактор. 

Ние не си даваме труда да установим, че една значителна част от населението явно се е срещнала с вируса. Естествената инфекция създава доживотен имунитет.

Ако това е така, хората, които са го изкарали, те имат имунен отговор. Ако това е така, защо Кантарджиев не го каза на своето другарче от щаба, което изкара К-19 и се ваксинира", каза Мангъров.

Доцентът алармира и за проблем със зелените сертификати. 

"Сертификатите, които ще се дават, няма графа за хора, които са изкарали инфекцията и имат тела. В него се казва, че той може да бъде получен от положителен ПСР или антигенен тест. Това, че вие сте ваксиниран, не означава, че вие сте защитен, защото може да нямате антитела", обясни критикът на властта.