От предишното управление БСП излиза с високо вдигната глава, защото това, което се случи в социалната сфера в последните 7 месеца, почти никога не е било. Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в Пазарджик Драгомир Стойнев в “Стълбището” по Дарик радио, посочвайки безплатните детски градини и ясли, два пъти увеличението на пенсията, помощта за младите семейства, които работят и създават деца. 

“На този етап България не може без “Газпром”, защото ние не сме подготвени. Няма как да осигурим сигурност на доставките на природен газ без дългосрочен договор. В момента нямаме с кого друг да подпишем такъв дългосрочен договор”, категоричен бе Стойнев, като обясни, че за да си осигури нужното количество  газ, на България са ѝ нужни 30 танкера втечнен газ годишно, при положение че тръбният газ е много по-евтин и е свързан с по-голяма сигурност на доставките.  

“Това, което трябва да направи правителството, е да замрази цените на електроенергия, на природен газ и на вода, с оглед да се изкара зимата и да се подпомогнат хората. БСП е готова с нашите разчети и считаме, че това е правилната мярка до април месец. След което, трябва да се направят две тарифи - за нуждаещите се и за тези, които отопляват големите си палатите, за да не се раздават пари на калпак - тоест спрямо консумацията. Така ще се стимулират както предприятията, така и хората да пестят”, очерта социалистът стъпките, които трябва да се предприемат в енергийната политика на страната. 

Драгомир Стойнев успокои, че няма как в България да има режим на тока, тъй като сме третия износител на електрическа енергия в Европа.