“БСП не е просто една абревиатура. БСП смесва историята с прогреса. Постъпих в партията на 18-годишна възраст, защото виждах нередностите и неравенствата около себе си. Защото вярвам, че БСП се бори за всички онези, които не могат сами да отстояват правата си, за онеправданите, за трудещите се. БСП представлява тези, които ходят всяка сутрин до вечер на работа, работят по 8, по 9, по 10, по 12 часа и когато се приберат, все още мислят как да платят сметките си. Това мен ме притесняваше и продължава да ме притеснява. Затова и постъпих в БСП - за да няма такива хора.” Това заяви вторият в листата на “БСП за България” в 23 МИР - София Георги Ангелов в предаването “Тази събота” по bТV.  

“БСП залага на млади, но първо изпитани във времето хора в политиката. Аз от 8 години добре познавам Георги Ангелов, знам на какво е способен, знам, че той е добър икономист, на него може да се разчита и може да работи добре в Комисията по икономическа политика и туризъм”, каза водачът на листата на левицата в 23 МИР - София Христо Проданов

По думите на Ангелов, кризите идват и си отиват, но това, което не си отива е демографската криза. “Затова ние, младите от БСП, се обръщаме към младите българи. Защото ние трябва да запазим тези хора в България”, посочи той. 

Младият кандидат за народен представител цитира данни на НСИ, според които към 2030 г. работната сила в България ще се стопи с 10%. “А 2030 г. е утре и ако не вземем незабавни мерки да увеличим прираста на населението, ние сме изчезнали”, подчерта Георги Ангелов и посочи, че затова БСП предлага отпадане на данъка общ доход на лицата до 26-годишна възраст, което ще даде по-голям разполагаем доход, както и  нисколихвени ипотечни кредити и държавна гаранция по тях, което ще намали огромна част от стойността на жилището при придобиването от млади семейства. 

“БСП твърдо ще настоява да се реши казуса с инвитро процедурите в България. Това е изцяло работа на държавата и е срам за всяка държава, чиято нация изчезва, да оставя населението да събира капачки, за да купува кувьози. Това, което ще направим ние е държавата да заеме тази своя позиция”, добави Христо Проданов.

Според Проданов обществото е подготвяно от служебното правителство за затягане на коланите. “БСП е категорично против това и твърдо ще се противопоставим в следващото управление. България е с най-голям дял от хора, които са в риск от бедност в ЕС. Пари има, ние оставихме бюджета на милиард и половина лева излишък през юли месец. Какво се е случило с него през август месец, това трябва да го каже служебния министър на финансите, който между другото беше заместник-министър в редовния кабинет и беше част от подготовката на този бюджет”, каза още социалистът. 

По неговите думи, правителството е направило бюджета така, както трябва да се направи - без да залага предварително големи излишъци, които между Коледа и Нова година да раздава на свои фирми. “Защото в последните 12 години така се правеха бюджетите. Ние предпочетохме да ги раздадем на хората”, отбеляза Проданов. 

“В тези кризи, на прага на зимата, на България ѝ е нужен работещ парламент, сигурност и правителство, което е социално отговорно”, каза в заключение Христо Проданов, като изрично подчерта, че това изключва коалиране с ГЕРБ и ДПС.