„БСП има своя политическа позиция и я следва. Тя е много изчистена, откакто лидер на партията е Корнелия Нинова. Ние имаме конкретна управленска програма, която е готов инструмент за управление, ако има предсрочни избори. Неслучайно алтернативният бюджет, който предложихме, вече се изпълнява от управляващите.” Това каза пред БНР заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев.

Той обясни, че допълнителните средства, които са дадени през последните дни на полицаите и болниците, са били предложение на левицата, още преди приемането на бюджета. „Изключително важно е този вреден мандат на ГЕРБ да бъде преустановен и да има изцяло ново управление, което да доведе до устойчив икономически растеж и справедливо разпределение на приходите”, каза Стойнев. Той добави, че БСП е алтернативата на това управление. „Толкова много протести на най-различни съсловни организации, на които им се запушва устата с желаните от тях пари. Това няма да доведе до стабилност”, категоричен бе той.

„Вотът на недоверие не е математика, а е политика. Не е адекватно управляващите да са спокойни от мисълта - дали ще съберат гласове. Не е важно това. Вот по темата корупция е първият подобен дебат в Народното събрание. Има само фасада на държавност", каза Драгомир Стойнев.

На обвинението на управляващите, че с искането на вот на недоверие, левицата саботира европредседателството, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” отговори, че това не е основание да се замита боклукът под килима. „Управляващите трябва да са притеснени, че се излагат пред българския народ и неслучайно многобройните протести го доказват. Европредседателството не е основание да си затваряме очите. Когато има несправедливост и проблем, ние, като опозиция, го известяваме”, заключи Драгомир Стойнев.