Непознати и близки хора могат да ни изненадат, но не винаги близък човек ще ви изненада добре, а непознат - лошо. Вероятно затова толкова много обичаме да поверяваме тайните си на непознат. Например в градския транспорт. Утре няма да помним, но винаги е ценно да усетим топлината на подкрепа. И можете да добавите някаква трагедия, защото партньорът по диалога така или иначе никога няма да чуе другата страна, пише zajenata.bg. 

И затова непознати понякога стават по-близки от най -близките си. Нека бъде за кратко. Ще споделим подобна история с вас. 
Жена изля душата си в писмо, опитвайки се да разреши трудна житейска ситуация. И става въпрос за това какви са непознати и какви са роднините.

НЕПОЗНАТИ И БЛИЗКИ

„Синът ми се ожени, помислете, когато беше само на двайсет години. И наистина бих ли могла да кажа, че имам нещо против? 
... Никой не ми е помагал да отгледам децата си. Съпругът ми си тръгна, когато бяха много малки. Може би затова синът ми си избра момиче, което беше израснало в детски дом. Той не ми каза нищо, срещнахме се тихо, без особени искания. Сватбата също не беше толкова емоционална и бурна.
Но те живеят в съвършена хармония. Въпреки че, разбира се, бях притеснена. Може ли човек да създаде нормално семейство с възпитание от сиропиталище? Виждам все пак, че е добре за тях. Имат си куче, две котки.

... И двамата работят, така изминаха пет години. Имат две деца. Честно казано, не се радвам, когато ги видя.И какво ме впечатли - съпругата на Косьо, Надя, която веднага дойде при мен и казва, Мария, мога ли да те наричам "мамо"? Аз нямам свои собствени родители, така че нека да ми бъдеш майка?
Разбира се, бях малко изненадана от такава пъргавина, изглеждаше ми нетактично, но не исках да разстройвам сина си. Позволих.
И тази Надя, значи, такова живо момиче се оказа. Макар и млада, зелена, ще дотича при мен, веднага ще започне да чисти, ще оправи нещо там, някаква баница ще пече във фурната. Казва ми да погледна, а тя прави следващото! И сега ми е сготвено, почистено, а тя ме целува по бузата и вече бяга у дома, за да не остава Косьо дълго време сам с децата.

Първоначално ме дразнеше. Тук, мисля, едно безсрамно момиче, навсякъде си вре носа. Молила ли съм я да прави нещо?! Но постепенно се примирих. Е, защото е просто, без игрички. В това нямаше нищо злонамерено или неизказано. Тя си е такъв човек. Тя е пълна фурия, за Бога! Тя не само се грижи за своето семейство, но и мен. Разбрах, че това момиче сега ми е много по -скъпо от моето собствено!

Да, Косьо има по-голяма сестра, Жана. Само че тя ме посреща по-рядко. Омъжи се твърде рано, но се сдоби с момче: Мъжът ѝ е богат, къща, две коли. И, разбира се,  деца. Но ако виждам внуците на Косьо често, то Жана рядко. Освен това Жана забеляза, че се влюбих в Надя. Тук възникна проблемът .
Жана ми казва веднъж, защо ти, майко, толкова жалиш за снаха си? Например един зет, съпругът ми, не се радва на такава чест. А аз, твоята собствена дъщеря , защо изпаднах в немилост? Как стана така, че сега й се усмихваш повече, но дори изобщо не ми се обаждаш? 

Казвам ѝ,  Жана, тя идва при мен почти всеки ден, но се виждаме веднъж месечно. Така че защо да не я уважавам?

Жанка побесня. О, така значи, казва тя. След това изберете - или аз, и семейството ми, или тази никаквица! Ще види тя! Ще измества семейството ми! Докато не се сбогувам с нея, не искам да познавам никого. Нито съпругът ми, нито децата ми ще стъпят тук! 
И стана така. Слава Богу, нито Косьо, нито Надя чуха това. Колко срамно, Господи! И не мога да разбера - защо? За това, че снаха ми ме нарича "майка" ... "
Как да постъпя и аз самата не знам!
 
Може би има някакъв съвет за тази жена. Едва ли някога ще успеем да го намерим, но има надежда тя да прочете тази статия и да погледне в коментарите. Добрите хора винаги могат да помогнат със съвет. Затова не се срамувайте и не забравяйте да споделите мнението си за това, което мислите за вашето и за другите. Какво трябва да направите в такава ситуация, така че всички да са щастливи?