Отровното трио се разцепи. Това стана ясно от пост във Фейсбук на един от лидерите Велислав Минеков.

Протестърът обяви, че ще оттегли политическото си и гражданско участие, ако до 23 декември не се постигне обединение на всички недоволни срещу престъпната власт.

Както БЛИЦ писа в сряда "Отровното трио" разкри, че ще се яви на парламентарните избори с коалиция с Мая Манолова.

Разцепление! "Отровното трио" стана дуо

Веднага след тази новина лидерът на бутиковата партия "Демократична България" Христо Иванов се отрече от провалената кандидат кметица и Триото, като заяви, че ще се яви сам на предстоящия вот.

Вижте какво написа в социалната мрежа Минеков: 

"Няколко думи, не с отчаяние и не с омраза.

Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават единствено значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на вечното самовато разединение. Изглежда смисълът от протеста е да остане като част от спомените за някакво единство.

Струва ми се, че нямам силите да бъда посредник в нищетата на преклонения разум. Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, но вероятно е да останем същите, от Освобождението до днес. Мълчаливото ни съучастие в делата на една престъпна власт и съвършенството на нашите идейни различия ще оставим като мрачно дарение на поколението след нас. Османското наследство ще пазим тайно в душите ни, ще бъдем революционери при подходящ спасител.

С оглед на последните събития. Очаквам ясни съвместни действия срещу превзелата ни шайка и управляващи мутри. Декларация за съдействие за честни избори и ясни, обединени намерения. В последствие правителство насочено в срещу днешната мафия. Да, нужен е компромис, тежък е, боли. Живеещите в миналото трябва да предпочетат бъдещото. 

И всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции, трябва да направят болезнения жест за обединение. Алтернатива няма. Преговорите са ежедневни, резултатът е очакван.

"Съединението прави силата" – да бъде прочетено от всички честолюбиви и претенциозни заявители на победата. В случай, че обединението е невъзможно (до 23.12.), възнамерявам да прекратя моето политическо и гражданско съучастие. Каквото можах, направих".

Няколко думи, не с отчаяние и не с омраза. Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът,...

Публикувахте от Velislav Minekov в Сряда, 16 декември 2020 г.