Запазваме регистрационните табели на автомобила, когато сменяме на постоянния си адрес. Това предвижда една от мерките на правителството за улесняване на гражданите и бизнеса, пише "Телеграф".

Кабинетът одобри пакет с общо 1528 мерки за подобряване на административното обслужване. Отпада необходимостта от смяна на регистрационните табели на автомобили при смяна на постоянния адрес на собственика и при купуване на автомобил с регистрация в друга област.

По аналогия с отпадането на декларирането на нов автомобил, пък подаването на данъчни декларации в общините при придобиване на имот ще бъде преустановено, са разписали от "Дондуков" 1. 

При изповядване на сделка нотариусът ще вписва сделката в Имотния регистър, а общините ще издават и дуостоверение за раждане само на база уведомлението на директора на съответната болница, подадено по електронен път. 

Ще се разгледа и опция удостоверение за раждане и препис-извлечение от акт за смърт могат да се получават директно от лечебното заведение, а не да се ходи в общината. Помислено е и за намаляване тежестта върху бизнеса. 

Едно от най-масовите услуги е предоставяне на удостоверение за характеристики на земеделски земи, която се предоставя над 500 000 пъти годишно. Вече тази информация ще се извършва чрез служебна проверка в районите с кадастриална карта. Общо 322 услуги ще бъдат заличени.