Дупнишкият фараон Георги Близнаков остава в ареста, реши Апелативен съд-Пловдив. БЛИЦ припомня, че Дупнишката популярна каса нашумя, след като стана известно миналата година, че управителят й Близнаков е завлякъл парите на 229 вложители. През месец декември миналата година Фараона остана зад решетките, защото бе решил да не обжалва ареста си. Това направи обаче жена му Ивона Близнакова, която съдът освободи срещу 30 хиляди лева парична гаранция. Сега Близнаков поиска свобода, но тя му бе отказана. 
Фараона и жена му, която му била касиерка, са обвинени в лихварство. Според разследващите те са завлекли вложителите с 4,5 милиона лева. Обещавали на хората атрактивни лихви, които варирали между 14 и 18%. Много малко от вложителите обаче успели да вземат част от лихвата, а никой не могъл да си върне главницата. И до момента Фараона и жена му не се признават за виновни. В съдебна зала стана ясно, че Георги Близнаков се е сдобил с нови обвинения, съобщи прокурор Симона Генова. Предстои да се извършат нови следствени действия и да бъдат разпитани още множество свидетели.

Съдът прецени, че ако освободи Фараона от ареста, има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, така че той остава за постоянно зад решетките.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ